Mobilt bredband – Så fungerar det

Du har kanske varit med om att sakna uppkoppling när du varit i stugan under helgen, eller under resan med familjen. Nu för tiden är detta enkelt att åtgärda. Det finns idag nämligen många typer av mobila bredband, och chanserna är därför stora att du kan hitta något som passar just dina behov. Mer info finner du hos billigtmobiltbredband.net.

Vad är mobilt bredband?

Vad är mobilt bredband?

Ett mobilt bredband är ett slags SIM-kort som du kan använda dig av för att surfa, spela eller streama vart du än befinner dig. Du behöver alltså inte koppla upp dig mot något wifi. Du kan använda ditt SIM-kort både i en surfplatta och i en mobil router.

Hur kopplar du upp dig?

Det finns några olika sätt du kan koppla upp dig på med ett mobilt bredband.

  • Du kan sätta ett SIM-kort i din telefon eller surfplatta
  • Du kan sätta ditt SIM-kort i ett 3G-modem eller 4G-modem, en så kallad dongel. Denna kan du sedan ansluta till en dator.
  • Du kan sätta ditt SIM-kort i en mobil router, vilket dessutom gör att fler kan dela på uppkopplingen.

Vilka typer av mobilt bredband finns?

Det finns mobilt bredband både med kontantkort och med abonnemang. Om du väljer att ha ditt mobila bredband med kontantkort så laddar du helt enkelt en viss mängd surf som du sedan kan förbruka under en viss period. Ett abonnemang betalar du för månadsvis, och du får då en viss mängd surf per månad. Hos internetleverantör.se finner du alla aktörer både för fiber och mobilt bredband.

Vad ska jag välja?

Det som avgör om du ska välja mobilt bredband med abonnemang eller kontantkort är framför allt dina surfvanor. Hur vill du använda ditt mobila bredband? Om du surfar mycket så kan till exempel ett abonnemang vara en bra idé. Likaså om du vet att du kommer att ha användning för det varje månad och inte bara under vissa enstaka tillfällen. Kontantkort kan du däremot välja om du bara vill använda ditt mobila bredband ibland och själv vill välja hur mycket du ska ladda på vid varje tillfälle.

Hur fungerar abonnemang?

Många abonnemang för mobilt bredband har en viss bindningstid. Det innebär en månadskostnad vare sig du använder ditt abonnemang eller inte. Vad det är för bindningstid och hur mycket surf du får beror såklart också på vilken operatör du väljer. Ett bra tips är därför att jämföra olika mobila bredband och se vad det finns för olika alternativ.

Mobilt bredband obegränsat

Obegränsad surf är något för dig som inte vill behöva tänka på hur mycket tid du tillbringar uppkopplad. Du vill kunna se din favoritfilm och lyssna på musik och jobba på en och samma dag utan att surfen tar slut. Det är också ett bra alternativ för dig som har barn och ni är flera som ska använda surfen.

Hur långt räcker din surf?

Så här långt räcker 1 GB surf:

  • Att titta på film i cirka 2 timmar.
  • Surfa cirka 16 timmar.
  • Om du lyssnar på musik i drygt 10 timmar.